9 lucruri pe care să nu le bagi niciodată în priză într-un prelungitor

Există unele obiecte pe care le folosim zilnic în casă și nu ne gândim prea mult la ele. Acestea pot fi și obiecte care trebuie considerate cu atenție, deoarece pot reprezenta un adevărat pericol mortal.

Unul dintre obiectele de care trebuie să fim deosebit de atenți sunt prelungitoarele. Deși sunt convenabile, ele prezintă o serie de riscuri și, dacă sunt suprasolicitate, pot eșua și chiar pot lua foc.

Înainte de a începe să conectezi totul la un prelungitor, trebuie să iei în considerare cantitatea de energie pe care o poate susține. Aceasta este listată pe cablul de alimentare. De asemenea, există anumite lucruri care nu ar trebui niciodată conectate la un prelungitor, altfel ai putea ajunge într-o situație serioasă.

Dacă verifici prelungitoarele tale și constați că sunt suprasolicitate, ar trebui să le deconectezi pe toate și să iei în considerare cu atenție tot ce conectezi la prize. De asemenea, ar trebui să eviți să conectezi oricare dintre următoarele la un prelungitor în orice moment.

1. Cuptorul: Chiar dacă cuptorul nu este utilizat continuu, este un aparat care consumă multă energie și nu ar trebui conectat la un prelungitor. De fapt, ar trebui conectat la o priză de perete proprie, pe propriul său circuit.

2. Frigiderul: Din nou, frigiderul este un aparat care consumă multă energie și chiar dacă ai un frigider eficient din punct de vedere energetic, tot va consuma prea multă energie pentru a fi conectat la un prelungitor.

Este cel mai bine să conectezi frigiderul la propria priză, care este pe propriul său disjunctor.

3. Mașina de spălat: Știai că mașina de spălat consumă multă energie? De asemenea, nu ar trebui să împartă o priză cu niciun alt aparat.

O mașină de spălat ar trebui întotdeauna conectată direct la priză și, dacă este posibil, ar trebui să fie pe propriul său circuit.

4. Încălzirea: De multe ori s-ar putea să vrei să ai o formă de încălzire auxiliară. Are propriile riscuri, dar poate fi folosită în siguranță dacă o conectezi la propria priză. Fii precaut să nu supraîncarci circuitul și să nu o conectezi niciodată la un prelungitor.

5. Cuptorul cu microunde: Chiar dacă cuptorul cu microunde nu este folosit frecvent, consumă multă energie. Majoritatea cuptoarelor cu microunde sunt conectate la propria priză și acesta este întotdeauna un obicei bun.

6. Aparatul de cafea: Majoritatea oamenilor nu realizează câtă energie consumă aparatul de cafea. Consumă multă energie, așa că nu ar trebui niciodată conectat la un prelungitor sau la un cablu de extensie.

7. Prajitorul de pâine: Când este folosit, prăjitorul de pâine poate consuma multă energie. Chiar dacă îl folosești doar pentru a rumeni niște pâine sau baghete, ar trebui conectat direct la priză, nu la un prelungitor.

8. Alt Prelungitor: Când vine vorba de practici electrice proaste, suprapunerea prelungitoarelor este aproape în fruntea listei. Poate aveți multe obiecte de conectat într-o singură zonă, dar conectarea unui prelungitor la alt prelungitor pur și simplu cere probleme. Multe incendii sunt declanșate din această greșeală.

9. Electronice (Computer, Televizor, Router): Niciun fel de dispozitiv electronic nu ar trebui conectat la prelungitor. Deși televizorul și computerul nu consumă neapărat multă energie de unii singuri, sunt sensibile la supratensiuni și te poți trezi cu un computer sau un televizor ars foarte repede.

Lasă un comentariu